Over Bindels Advies

Het bedrijf

Richard Bindels is eigenaar van Bindels Advies. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank, in de laatste jaren als Private Banker voor zowel vermogende particulieren als ondernemers, heeft Richard naar de mogelijkheden gekeken om een eigen bedrijf te beginnen.

Het is altijd al zijn passie geweest om klanten te ontzorgen en ze zoveel mogelijk bij te staan en te helpen. Bij alle financiële zaken en situaties die zich in iemands leven kunnen voordoen, is hij dé sparringspartner om zodoende samen tot een passende oplossing te komen. Helpen bij het verkrijgen van inzicht is hierbij van belang, zodat je met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt gaan. En dit stopt niet bij één keer maar regelmatig de wensen en behoeften opnieuw bekijken, bespreken en bepalen of dat er mogelijk iets gewijzigd dient te worden.

Vanwege zijn kennis op het financiële vlak en zijn interesse op het gebied van vastgoed, zag hij tevens mogelijkheden om vastgoedbeleggers te begeleiden in het proces van aankoop, ontwikkeling en beheer.

Hierin trekt hij sinds 2018 samen op met Nico Gerrits Vastgoed, die hij hiervoor zeer erkentelijk is. Nico Gerrits Vastgoed is een gerenommeerd en ervaren vastgoedbedrijf in deze regio en met name in Nijmegen. Middels deze samenwerking kunnen klanten beter geholpen worden en is de continuïteit gewaarborgd.

Om zich te kunnen onderscheiden specialiseerde Richard Bindels zich in de ontwikkeling en exploitatie van studentenhuisvesting in Nijmegen, met name in de nabijheid van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

De focus ligt bij het vastgoed met name op de volgende segmenten:

 1. appartementen/studio’s
 2. studentenhuisvesting
 3. zorgwoningen

De vastgoedmarkt in Nijmegen maar tevens in met name Horst, Cuijk en Boxmeer zijn belangrijke plaatsen waar onroerend goed wordt aangekocht en ontwikkeld t.b.v. vastgoedbeleggingen. De ambitie van Richard Bindels is om verder door te groeien met zijn vastgoedbedrijf, waarbij het uitgangspunt is: uitgekiend, creatief en een hoger rendement dan de markt!

Financiële Dienstverlening en planningen:

Naast het vastgoed staan wij particuliere klanten en ondernemers bij op financieel gebied in de meest brede zin van het woord. Wij kunnen u volledig ontzorgen, van een specifieke vraag tot en met financiële planningen om uw financiële situatie en wensen in beeld te brengen. Wij doen ons werk in alle openheid en duidelijkheid en volledig op maat, naar de wensen van de klant! Kortom, we maken u graag duidelijk wat u van onze dienstverlening en werkwijze kunt verwachten en waar u ons dus ook op kunt aanspreken.

Wij zijn er trots op geheel onafhankelijk van wie en van welke instelling dan ook te werken. Daardoor kunnen we garanderen dat we onder alle omstandigheden onpartijdig en bijzonder kritisch plannen, voorstellen doen en producten onder de loep nemen. Zo blijft úw belang gewaarborgd.

Bindels Advies is een heel jonge organisatie die geleid wordt door zeer ervaren allround vakmensen. Wij zijn actief op alle gebieden die met financiën te maken hebben en willen u graag financieel ontzorgen.

Persoonlijke kenmerken zijn:

authentiek, overtuigingskracht, empathisch, luistervaardig, gestructureerd, nauwkeurig, oplossingsgericht, klantgericht, resultaatgericht, betrouwbaar.

Specialismen:

vastgoedbeheer en bemiddeling, private banking, advies over vermogensopbouw, financiële planning, hypotheken, verzekeren.

Partners

 

Geschiedenis van Richard Bindels

 • 2020

   

  Bindels Advies

  Per 01-01-2020 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer.

  Als adviseur wil ik graag klanten financieel bijstaan en adviseren in de meest brede zin van het woord. Met als focus vastgoedontwikkeling/beheer middels een samenwerking met Nico Gerrits Vastgoed. Daarnaast financieel advies en het aanbieden van hulp bij bankzaken. Dit past bij mijn ambitie om mensen te helpen met goede financiële hulp en advies. Ik wil klanten kunnen ontzorgen en hun vertrouwenspersoon zijn. Klanten willen investeren in vastgoed maar willen hierbij geholpen worden. Daarnaast sturen banken steeds meer op virtualisering en nemen afstand van het persoonlijk adviseren en begeleiden van hun klanten. Hierdoor ontstaat er een markt van klanten die bereid zijn om te betalen voor begeleiding en een onafhankelijk advies.

 • 2018

  Einde Rabobank dienstverband

  Vanaf 1-1-2018 ben ik begonnen met de zoektocht naar een nieuwe baan. In deze periode kwam ik erachter dat ik graag iets voor mezelf zou willen beginnen. De voorkeur ging daarbij uit naar werkzaamheden waar ik energie van krijg en voornamelijk zelf kan invullen hoe ik dat graag zou willen doen voor mijn klanten. Ik wil graag mensen helpen en zoveel mogelijk ontzorgen. In deze periode heb ik veel opgetrokken met Nico Gerrits van Nico Gerrits Vastgoed en daarbij veel ervaring opgedaan op het gebied van vastgoed.

  Als adviseur ben ik altijd op zoek naar verbinding met mijn relaties en houd daarbij het klantbelang goed voor ogen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat relaties bezighoudt en wat hun dromen zijn. Mijn werkwijze kenmerkt zich door de klant centraal te stellen en een integraal advies te geven. Hierdoor bouw ik een langdurige vertrouwensrelatie op. Ik bemiddel en adviseer op het gebied van vastgoed, sparen, beleggen, inkomen voor later, woningfinanciering, afdekken van risico’s en vermogen. Voor mij is het belangrijk om middels een uitgebreide inventarisatie te adviseren op basis van de financiële positie, hun wensen en doelen, de financiële en mentale risicohouding. Dit resulteert in een passend advies en zorgt voor financiële rust.

   

  2018

 • 2015

   

  Opleiding

  Diploma behaald van HBO Bachelor Financial Services Management.

 • 2006

  Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen

  Na de fusie met 3 andere Rabobanken in het Land van Cuijk, zijn we gestart met de nieuwe afdeling Private Banking. Als accountmanager Private Banking was ik verantwoordelijk voor het binnenhalen en behouden van duurzame klantrelaties (particuliere klanten en ondernemers, zoals DGA en IB-ondernemers) en het realiseren van een rendabele klantbediening voor dit segment van de bank. Middels een eigen portefeuilleplan werden alle (potentiële) klanten actief benaderd. De nadruk is hierbij steeds meer komen te liggen op het integraal adviseren van de klanten en daarbij de focus op het in kaart brengen van de klantbehoeftes. De vertrouwensrelatie met de klanten werd met name opgebouwd/onderhouden door verschillende vormen van relatiemarketing, zoals schouwburgvoorstellingen, wijnproeverijen, workshops met verschillende onderwerpen en diverse andere activiteiten.

   

  2006

 • 2002

   

  Diploma

  Diploma behaald van Federatie Financiële Planners (FFP). Per 2021 is deze titel gewijzigd in CFP®. Dit staat voor Certified Financial Planner.

 • 2001

  Rabobank Gennep-Bergen LB

  Na de fusie met Rabobank Gennep is er een splitsing gemaakt in de afdeling Financieel Advies, waarbij de bovenkant van de markt werd bediend door Financieel Advies Exclusief en hier heb ik tot aan de volgende fusie gewerkt. Financiële planningen voor de klant werd hierbij steeds belangrijker.

   

  2001

 • 1998

   

  Rabobank Bergen LB

  Per 1-5-1998 ben ik overgestapt naar Rabobank Bergen LB. Ook daar was mijn functie Financieel Adviseur. Het adviseren op alle gebieden van voornamelijk particuliere klanten en ondernemers in privé, was hierbij mijn taak.

 • 1993

  Rabobank Beugen-Oeffelt-Rijkevoort

  Per 1-9-1993 is Rabobank Beugen gefuseerd met de Rabobanken Oeffelt en Rijkevoort. In het begin was ik werkzaam als kantoormanager op het kantoor in Beugen en daarna betrof het een combinatiefunctie van Financieel Adviseur en Hypotheekadviseur. Eind 1996 is hier een splitsing in aangebracht en vanaf dat moment ben ik Financieel Adviseur geworden. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van betalen, lenen, sparen, schade-en levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken en beleggen.

   

  1993

 • 1990

   

  Rabobank Beugen

  Per 1-1-1990 ben ik in dienst getreden bij de Rabobank Beugen. Ik ben begonnen als administratief medewerker met daarnaast baliewerkzaamheden. De werkzaamheden werden steeds verder uitgebreid met adviserende taken, zoals hypotheken, beleggen, e.d. en uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar vervangend kantoorbeheerder.

 • 1989

  Intervet Boxmeer

  Na het behalen van mijn MEAO-diploma, heb ik een aantal maanden bij Intervet in Boxmeer gewerkt. Hierbij was ik werkzaam op de afdeling “Glas en Media” en had hier diverse taken, zoals o.a. het steriliseren van glaswerk.

   

  1989

 • 1989

   

  Opleiding

  Diploma behaald van het Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (MEAO) te Venray.

 • 1986

  Opleiding

  Diploma behaald van het Lager Agrarisch Onderwijs (LAO) te Sint Anthonis

   

  1986