Prinsjesdag 2024: Wat betekenen de nieuwe kabinetsplannen voor jou?
Op dinsdag 17 september jl., de derde dinsdag van september, heeft het kabinet de (fiscale) plannen voor 2025 gepresenteerd. Welke veranderingen staan er op de agenda en wat betekent dit voor jou in het komende jaar? Daarover lees je meer in…
Financieel overzicht geeft rust…
Daniël kwam bij me. Hij zat niet lekker in zijn vel. Het ging niet goed op zijn werk en thuis was het ook hommeles. Hij vroeg zich af wat het zou betekenen als zijn bedrijf failliet gaat. En wat als hij zou scheiden. Dat waren twee belangrijke…
Wat is Financial Life Planning en wat doet dit voor jou?
Wat betekent het als ik ga samenwonen of trouwen? Waar moet ik rekening mee houden als ik kinderen krijg? Kan ik dat huis betalen? Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Het zijn vragen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn…
Bezint eer gij aan de nalatenschap begint…
Nog niet zo lang geleden was er een mevrouw in het NOS-nieuws die zonder erbij na te denken een erfenis had geaccepteerd. Achteraf bleek de erflater nog een schuld bij het UWV te hebben, waarvoor mevrouw vervolgens mocht opdraaien. Als mevrouw…
De woningmarkt: kijken, kijken, niet (kunnen) kopen!
De Nederlandse woningmarkt bevindt zich al geruime tijd in een staat van opwinding en uitdaging. Met huizenprijzen die blijven stijgen en een tekort aan beschikbare woningen, is het vinden van een geschikte woning een steeds grotere uitdaging…
Wat kan een Financieel Planner voor jou betekenen?
Een praktijkvoorbeeld van de DGA
Peter Jansen is Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). 2024 kent veel fiscale wijzigen voor de DGA. Met het advies van een financieel planner kan Peter in 2024 zorgeloos zijn werk blijven doen en hoeft hij geen…
Het veranderende landschap voor ondernemers in 2024!
Waarmee heb je als ondernemer in 2024 allemaal te maken? Welke zaken zijn de afgelopen tijd veranderd en wat staat er allemaal nog te gebeuren? Hoe kun je zelf de kapitein op je schip zijn?
Als ondernemer met een eenmanszaak lijkt het allemaal…
De verleiding van vrijheid! Of toch verlies?
Op sociale media verschijnen regelmatig filmpjes en berichten die beloven dat je makkelijk geld kunt verdienen. Waarom zou je nog traditioneel werken van 9 tot 5 als je ook eenvoudig financiële vrijheid kunt bereiken? Het idee om slapend rijk…
Welke financiële behoefte heeft Generatie Y?
Ben je geboren tussen 1980 en 1996 dan behoor je tot de generatie Y (Gen Y), wat zijn dan jouw financiële behoeften en waar maak jij je zorgen over?
Als Gen Y heb je inmiddels een (goed) inkomen, je woont zelfstandig, je hebt wellicht een…
De Week van het Geld: Hoe ben jij je geld de baas?
Ga jij goed met je geld om? Ben jij een ‘big spender’ en leef je van maand tot maand, of ben jij heel planmatig en spaar je liever alles wat je hebt? Tijdens de ‘Week van het Geld’ besteden we aandacht aan jouw financiën. Sta jij wel…
Vergoeding zonnestroom blijft in stand
Nederland is wereldkampioen op het gebied van zonnepanelen. De gemiddelde Nederlander heeft bijna 4 zonnepanelen op zijn dak en één op de drie huizen heeft zonnepanelen. Dat is meer dan waar dan ook ter wereld.
Goed voor het milieu, natuurlijk.…
Duurzaam met je geld omgaan: hoe dan!?
Duurzaam hier, duurzaam daar: Iedere dag staat er wel iets in de krant of op social media over hoe duurzaam we wel of niet zijn. Vaak met de aanbeveling: Doe zo duurzaam mogelijk! “Ja, dat wil ik wel, maar hoe dan?!”, is best wel een vraag…
2024 | Een nieuw belastingjaar is van start gegaan
Een nieuw belastingjaar is van start gegaan. Uiteraard met de nodige veranderingen. Wat verandert er voor de particuliere belastingbetaler en wat zijn de veranderingen waarmee een ondernemer te maken krijgt? Gaan we erop vooruit of valt het…
Wat is je slimste goede voornemen?
2023 is voorbij, en wat heeft het ons gebracht? Is de oorlog in Oekraïne voorbij? Nee. We hebben er zelfs een nieuw conflict bijgekregen, de oorlog tussen Israël en Gaza. Is het klimaat er beter op geworden? Wereldwijd verdwijnt er nog steeds…
Wat is je slimste goede voornemen?
2023 is bijna voorbij, en wat heeft het ons gebracht? Is de oorlog in Oekraïne voorbij? Nee. We hebben er zelfs een nieuw conflict bijgekregen, de oorlog tussen Israël en Gaza. Is het klimaat er beter op geworden? Wereldwijd verdwijnt er nog…
Tweede Kamerverkiezingen – De uitslag | Gaat de belasting écht omlaag, krijgen we betaalbare woningen en wordt de nieuwe Pensioenwet teruggedraaid?
Wat kunnen de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen 2023 betekenen voor jouw portemonnee? Alles hangt samen met wie er gaat regeren en welke coalitie kan worden gesmeed. De grote winnaar van de verkiezingen is de PVV van Geert Wilders. Een…
Tweede Kamerverkiezingen 2023: wat zijn de plannen en wat is voor jou van belang?
Op 22 november a.s. gaan we weer naar de stembus. Dit keer kiezen we een nieuw kabinet in de Tweede Kamer. Iedere Nederlander vanaf 18 jaar krijgt de gelegenheid om zijn of haar stem te geven aan de politieke partij die zijn of haar wensen het…
De gevolgen van de Wet Toekomst Pensioenen op jouw pensioen: Wat moet je weten en wat kun je doen?
Een half jaar geleden schreven we over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen, waar de Eerste Kamer op dat moment net mee had ingestemd. Zie ons eerdere artikel van 13 juni 2023. We zijn nu een half jaar verder. Wat is er gebeurd in de tussentijd…
Pensioen & Financial Lifestyle Planning: Jouw Toekomst, Jouw Regie !
Pensioen – dat roept vaak beelden op van rustige dagen, grijze haren en de vrijheid om te doen wat je écht wilt. Maar wie bepaalt eigenlijk hoe jouw pensioen eruitziet? Wacht je op de AOW of op een pensioen dat je opbouwt via je werkgever?…
Prinsjesdag 2023: Waar moet je rekening mee houden?
Op dinsdag 19 september jl. heeft het demissionair kabinet de (fiscale) plannen voor 2024 gepresenteerd. Wat de grootste veranderingen zijn en waar je rekening mee moet houden op het gebied van jouw financiële planning vertellen we in dit artikel.
Veranderingen…
Hoe zit het met de kosten van kinderopvang?
De overheid wil ondersteunen en stimuleren dat ouders met jonge kinderen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Daarom kun je als ouder een beroep doen op een tegemoetkoming van de overheid als je kosten maakt voor kinderopvang. Daarbij kun je denken…
Wat kost het als je kind gaat studeren?
Als je kind gaat studeren, gaat dat geld kosten. Dat is niet zo verwonderlijk, want er moet eerst geïnvesteerd worden voordat er geoogst kan worden. Je krijgt te maken met allerlei kosten, niet alleen de opleiding, maar ook bijkomende kosten.…
Is financieel advies van een finfluencer betrouwbaar?
We kunnen er niet meer omheen ‘finfluencers’, wie of wat zijn dit nou eigenlijk en hoe beïnvloeden zij het financiële landschap?
Een korte introductie
Via social media is er een nieuw soort influencer ontstaan, één die een geheel…
Tijdelijk- of vast dienstverband: Wat zijn je rechten als werknemer?
Nederland staat bol van de regels en regeltjes, zeker als het gaat over werken in loondienst. Je hebt allerlei soorten dienstverbanden, je mag niet zomaar worden ontslagen, als je ziek wordt, krijg je dan nog wel doorbetaald, en zo ja hoe lang?…
Dag van het Erfrecht: Voor de gulle opa en/of oma
Vrijdag 16 juni 2023 staat in het teken van het erfrecht. Op deze dag kunnen consumenten kosteloos en vrijblijvend informatie inwinnen bij erfrechtdeskundigen over erfrechtzaken. Jong en oud, iedereen is welkom. Om maar bij de laatste groep…
Wet Toekomst Pensioenen: Wat betekent het voor jou?
Na jaren van onderhandelen is het nu eindelijk zo ver: Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. De eerste kamer heeft op 30 mei jl. ingestemd met de Wet Toekomst Pensioenen. Deze nieuwe wetgeving zal het huidige pensioenstelsel veranderen.…
De financiële gevolgen van langdurig (zorg)verlof
Als je even niet kunt werken of je wilt een ziek familielid helpen, welke regelingen kun je dan tegenkomen?
In Nederland is veel geregeld voor werknemers die tijdelijk niet kunnen werken. Soms krijg je dan een uitkering, soms ook niet. Word…
Hoe krijg je je ouders het huis uit?
Jongeren en gezinnen hebben het momenteel lastig om een geschikte woning te vinden. Er is een schaarste aan betaalbare woningen, maar ook met een groter budget is het lastig een passende woning te vinden door de hevige concurrentie. Het liefst…
Financieren van je eigen woning, waar moet je op letten?
Ben jij starter en al een tijdje op zoek naar een woning? Of heb je je droomwoning al gevonden? Dan begint (ook) de zoektocht naar financiering. Speciaal voor jou als starter zoomen we in dit artikel in op de belangrijkste aspecten van de financiering…
Behavioral Finance: Het gevoel van iets moeten doen
In een vorig artikel hebben we aandacht besteedt aan de achtergrond en theorie van Behavioral Finance. Er zijn op dit gebied talloze voorbeelden te noemen, in dit tweede, en tevens laatste artikel over Behavioral Finance, lichten we er nog twee…
Behaveriol Finance | de impact van emotie op jouw financiële beslissingen
Jarenlang leefden we in de overtuiging dat in de wereld van financiën en beleggen vooral rationale beslissingen werden genomen. Inmiddels weten we wel beter, de afgelopen decennia is er dan ook veel onderzoek gedaan naar ons gedrag op het gebied…
Bedwing de bling – hoe leer je financiële verleidingen te weerstaan?
Als ouder herken je dit waarschijnlijk wel, je kind koopt iets op het internet en heeft er al gauw spijt van. Je zoon of dochter heeft zich laten verleiden tot een ongewenste aankoop. ‘Bedwing de bling’ is het thema van de Week van het Geld,…
Kun je eigenlijk wel beleggen met cryptocurrencies?
Cryptocurrencies (zoals een Bitcoin, Ethereum en Tether) blijven iets magisch en mysterieus hebben, maar wat is nu precies een cryptocurrency of cryptomunt?
Allereerst is een cryptomunt geen wettig betaalmiddel en is dus geen geld zoals de…
Een nieuwe relatie – wat is voor mij de beste keus?
Liefde op het eerste gezicht. Dat is mooi. Liefde maakt blind. Dat is minder mooi. Als je verliefd bent en wilt gaan samenwonen of trouwen, dan zijn de vlinders in je buik meestal dominant. Toch is het goed om dan al stil te staan bij de zakelijke…
Waarom zou je financiële zaken bespreken met een financieel planner?
Wat doe je als er iets mis is met je computer? Dan bel of app je iemand om je te helpen. En als je een lek hebt in de badkamer? Hoe handig is het niet als je ‘een mannetje’ hebt om dingen voor jou op te lossen? Dus, zou zo’n ‘mannetje’…
Crisistijd: hoe ziet jouw financieel plan eruit?
De wereld staat op zijn kop en dan is het de vraag natuurlijk hoe je alles geregeld hebt op financieel gebied. Nu de overheid steeds meer zelfredzaamheid van de burger verlangt op het gebied van hoge energielasten, pensioen, zorgkosten en loopbaanonderbreking,…
Wat is er veranderd voor de ondernemer?
Het jaar 2023 is begonnen met een aantal belangrijke veranderingen voor ondernemers. Dat geldt zowel voor ondernemers die een eenmanszaak hebben als voor ondernemers met een eigen BV.
Wat is er veranderd voor de eenmanszaak?
De overheid…
Ondernemers en spaarders opgelet!
Met ingang van 2023 verandert er nogal wat voor ondernemers en spaarders. Bepaalde fiscale voordelen verdwijnen en voor spaarders wordt het extra opletten. Wat is er sinds 1 januari veranderd?
Veranderingen voor de spaarder
Sinds de uitspraak…
Waar begin ik met mijn goede voornemens?
Het oude jaar is bijna voorbij, een jaar vol verrassingen. Hadden wij een oorlog in Oekraïne verwacht met zijn allen? Hadden we zo’n hoge inflatie in het vizier? Hadden we gedacht dat er zo’n tekort aan personeel en aan grondstoffen zou…
Hoe wordt jouw vermogen straks verdeeld?
Uiteindelijk kan jouw vermogen op twee manieren worden overgedragen door middel van vererving of door schenking. Het verschil tussen beide is dat schenken plaatsvindt bij in leven zijn en vererving pas na overlijden.
De belastingregels rond…
Belastingvrij schenken voor de eigen woning? Handel dan nog dit jaar!
De ‘jubelton’ wordt afgeschaft. Wat kun je als ouder nu nog doen om je kind te helpen bij de financiering van een eigen woning op een belastingvriendelijke manier? Tot eind 2022 heb je nog een aantal mogelijkheden.
Wat is de jubelton…
Straks mogen stoppen met werken of moeten doorwerken? Zeg het maar!
Iedereen wil graag het leven leiden zoals hij of zij graag wil. Het is prettig om zelf je keuzes te maken en het is heel vervelend als er keuzes voor jou worden gemaakt waar je niet achterstaat. Dat klinkt misschien gek, maar daar kun je zelf…
De verplichte AOV voor ondernemers: wat is de stand van zaken?
Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Daar wordt al jaren over gesproken op het nieuws en in de politiek. Maar hoe zit het nu precies? Alle zelfstandigen (ondernemers, zzp'ers, beroepsbeoefenaars, directeuren,…
Elk nadeel heeft z’n voordeel…… perspectief op obligatierendementen
Regelmatig wordt de vraag gesteld of obligaties nog een interessante categorie is om in te beleggen. De bovenstaande uitspraak van een bekende Nederlandse voetballer geeft wat perspectief over de actuele staat van de obligatiemarkten. Juist…
Pensioen, daar moet je wat aan doen!
Inflatie, gezondheid, lekker kunnen blijven leven, genoeg hebben, het heeft allemaal te maken met pensioen. Pensioen is niet alleen die pot met geld straks, pensioen is méér: pensioen is straks nog een leven hebben in goede gezondheid. Wie…
Wat betekent de inflatie voor mijn portemonnee?
De berichten over stijgende inflatie vliegen ons om de oren. Is het 5%? Is het 7%? Is het 15 of 20%? En wat is eigenlijk inflatie? En heb je er last van, of niet? Inflatie is, simpel gezegd, dat je geld minder waard wordt. Als de inflatie 1%…
Lijfrentekapitaal | Hoe laat ik mijn lijfrentes groeien?
Heb jij één of meerdere lijfrentes? Ben je op de hoogte van de mogelijkheden wanneer het door jou opgebouwde lijfrentekapitaal vrijkomt en je van dit kapitaal uitkeringen moet gaan aankopen? De hoogte van jouw uitkering hangt af van verschillende…
Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor jou?
Vandaag op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, worden traditioneel de plannen van het kabinet bekendgemaakt. De hamvraag is: wat gaat de regering doen met onze koopkracht? Hoe houden we met zijn allen het hoofd boven water?
Er is…
De vakantie voorbij en uit elkaar, wat nu?
Het zal je maar gebeuren. Je partner zegt dat de liefde voorbij is. Of je bent zelf tot de conclusie gekomen dat de liefde over is. Wat moet je dan?
Het zijn van die momenten waarop de veranderingen in mensen boven tafel komen. Als je ineens…
Duurzaam beleggen: goed voor de wereld en jezelf
Meer en meer consumenten zijn zich bewust van risico’s rond klimaatverandering en de opwarming van de aarde voor onze samenleving. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar duurzame beleggingsproducten. De verwachting is dat niet alleen…
De invloed van relatievormen op overlijden
Mocht jij of je partner komen te overlijden, dan heeft dit naast een emotionele ook een financiële impact. De financiële consequenties hangen af van de relatievorm die jullie met elkaar onderhielden en verder of je wel of niet in het bezit…
Appartement te huur in Gennep
Flyer Houtstraat 10 Gennep
Beleggen vraagt om een slimme aanpak
Veel mensen deinzen ervoor terug, beleggen is risicovol en dat willen ze niet. Lijkt op zich een logisch verhaal, of misschien toch niet? Wie ergens een pensioen heeft verzekerd bij de werkgever of zelf bij een verzekeringsmaatschappij, kan…
Je pensioenjaren slijten achter de geraniums, dat is pas risico!
Wat je niet wilt is, dat nadat je gestopt bent met werken je te weinig middelen hebt om te genieten van je oude dag. Financiële producten moeten ertoe leiden dat dit ‘doelrisico’ jou bespaard blijft. Een belangrijke vraag om bij stil te…
Had ik maar…
Zou het niet zonde zijn, als je iets NIET hebt gedaan in je leven wat je heel graag had willen doen? Ze zeggen wel eens dat het erger is om spijt te hebben van de dingen die je NIET hebt gedaan, dan van de dingen die je WEL hebt gedaan. Hoeveel…
De meerwaarde van financiële planning!
Veel mensen denken bij de term financiële planning vooral aan geld en cijfers. Jammer, want financiële planning gaat over zoveel meer. Het gaat namelijk in eerste instantie over jou en het realiseren van jouw (financiële) wensen en doelen…
Help….is mijn bedrijf mijn pensioen?
Veel ondernemers zullen dit herkennen. Als ondernemer denk je vaak dat je bedrijf je pensioen is. Je hebt ziel en zaligheid gelegd in je onderneming en je focus is op het goed laten draaien van de zaak en uiteindelijk het bedrijf te kunnen verkopen.…
Onderneming overdragen? De BOR helpt!
Vroeg of laat komt er een moment dat je als ondernemer jouw bedrijf wilt overdragen. Veel ondernemers zouden graag zien dat het bedrijf wordt voortgezet door de kinderen. Ook onze wetgever ziet van oudsher graag dat familiebedrijven worden voortgezet…
Wanneer wil jij met pensioen?
Er was een tijd dat je met 40 dienstjaren met pensioen kon of voor de meesten gold dat je met pensioen ging, als je 65 jaar werd. Dat was dan vaak ook het moment dat de AOW-uitkering begon maar ook het ouderdomspensioen. Dat was vrij duidelijk…
Wat doe je als….het leven je in de steek laat?
Wat doe je als je vader of moeder dement wordt? Welke beslissing neem je over euthanasie als een lijden uitzichtloos schijnt? En hoe handel je als je partner in coma raakt? Het is zo een greep uit niet alledaagse en toch weer wel alledaagse…
Overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, vaak wel verstandig
Je hypotheek is gebaseerd op je inkomen. Dit is een belangrijk gegeven, omdat er altijd situaties kunnen optreden die ervoor zorgen dat jij je maandelijkse lasten niet meer kunt dragen, tijdelijk of op lange termijn. Daarom zijn binnen de hypotheekakte…
Leer je kind omgaan met geld
Je kunt er al vroeg mee beginnen om je kind vertrouwd te maken met geld. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al jong hebben leren omgaan met geld, het later in hun volwassen leven financieel beter doen. Nu is het wel belangrijk om de financiële…
Hoera, de basisbeurs komt terug, maar nog even niet…
De regering is om, studenten moeten straks weer een basisbeurs krijgen en hoeven daarmee minder te lenen dan nu het geval is. Wanneer gaat het in? Wat betekent het precies? En hoe zit het met de studenten die net tussen wal en schip zijn gevallen…
CFP-professional helpt financiële keuzes te verbeteren
Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er vaak minder rationeel mee om dan we zelf denken. Doordat mensen ook emoties kennen is het moeilijk om puur rationele keuzes te maken en is het risico groot dat foute geld- en beleggingsbeslissingen worden…
Wat betekent de inflatie voor mijn portemonnee?
De berichten over stijgende inflatie vliegen ons om de oren. Is het 5%? Is het 7%? Is het 20%? En wat is eigenlijk inflatie? En heb je er last van, of niet? Inflatie is, simpel gezegd, dat je geld minder waard wordt. Als de inflatie 1% per jaar…
Wat betekent een hoge inflatie voor jou?
De inflatie was in 2021 gemiddeld 2,7% en dat was het hoogste sinds 2003. Alles wordt hierdoor duurder. Inmiddels is de inflatie zelfs nog veel hoger geworden en dat zal de komende tijd waarschijnlijk nog wel zo blijven. Hierdoor gaan prijzen…
Ondernemen in Rutte IV: wat verandert er voor jou?
Alhoewel de plannen van het vierde kabinet Rutte nog definitief goedgekeurd moeten worden door de Eerste en Tweede Kamer, geven we jou als ondernemer wel alvast een overzicht van de belangrijkste financiële en fiscale wijzigingen.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
De…
Hoe kwetsbaar zijn we?
De jaren die nu achter ons liggen, zullen we niet snel vergeten. Het virus heeft ons leven ingrijpend gewijzigd waardoor zekerheden zijn verdwenen. Veel leed kwam onverwacht op ons pad. Met de komst van het vaccin durven we weer voorzichtig…
Loods gezocht (en gevonden…!)
Wat gaat 2022 ons brengen? Waar gaan we met zijn allen in economisch en financieel opzicht wat van merken? En hoe kunnen we daarin de beste route kiezen?
Alles hangt natuurlijk nauw samen met je persoonlijke financiële situatie, maar iets…
Bindels Advies wenst u fijne feestdagen en een mooi maar vooral (financieel) gezond 2022 !!
Hoe regel je je erfenis optimaal?
Als je partner of een van je ouders komt te overlijden, komt er heel wat op je af. Wat moet je allemaal regelen? En, wat had je allemaal geregeld kunnen hebben zodat je nu niet voor verrassingen komt te staan? Hoe zorg je ervoor dat je je partner…
Belastingvrij schenken en ontvangen
Een schenking ontvangen van bijvoorbeeld je ouders is prettig. En als ouder je kind een financieel steuntje in de rug geven, zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond schenkingen?
Vrijstellingen schenkbelasting
Er…
Je wordt gelukkiger door financiële planning!
Uit een recent onderzoek, dat door Erasmus Universiteit Rotterdam is gepubliceerd, blijkt dat financiële planning een sterk positief effect kan hebben op de geluksbeleving van consumenten.
In hoeverre mensen zich gelukkig voelen, is afhankelijk…
Help, mijn lijfrente komt vrij!
Veel mensen hebben in het verleden een koopsom gestort voor een lijfrente of maandelijks geld ingelegd voor een lijfrentepolis. En dan, jaren later, staat daar als het goed is een pot met geld en wat dan? Kun je die pot in één keer laten uitkeren?…
Wat zijn de gevolgen van het niet indexeren van pensioenen. Kunt u hier zelf iets tegen doen?
Voor flink wat pensionado’s van nú is het een hard gelag. Steeds maar weer die berichten in de media dat de pensioenen niet worden geïndexeerd wat (in eenvoudige mensentaal) betekent dat de maandelijkse pensioenuitkeringen niet worden verhoogd.…
Fiscale wijzigingen in 2022 en bespaartips
Het kabinet heeft de financiële plannen voor 2022 aangekondigd. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor jou als woningeigenaar op een rijtje gezet en geven daarnaast een aantal bespaartips.
Hypotheekrenteaftrek:
Vanaf 2022 is het…
Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?
Is jouw pensioen straks voldoende om je ideale leven te leiden? De meeste mensen willen namelijk liever niet teveel bezuinigen op hun levensstijl tijdens hun welverdiende oude dag.
De eerste stap is om te achterhalen hoeveel geld je per jaar…
Wat kunt u het beste doen met het vrijkomend lijfrentekapitaal?
Voor het opgebouwde lijfrentekapitaal moet in de toekomst een levenslange en/of tijdelijke lijfrente-uitkering worden aangekocht. Tot enkele jaren terug werd vaak gekozen om de uitkeringen vast en gelijkmatig aan te kopen tegen een gegarandeerde…
Hoe kun jij je kind helpen met een huis kopen!
Voor starters wordt het alleen maar lastiger om een eigen woning te kopen. De huizenprijzen zijn extreem hoog en banken stellen strakke voorwaarden aan de hoogte van de lening. Wil jij als ouder je kind graag helpen bij de aankoop van een woning?…
5 redenen om een vermogensbeheerder te kiezen
Onze rol als uw onafhankelijk financieel adviseur is samen met u de beste financiële beslissingen nemen. Per persoon zijn deze beslissingen anders. En dat is logisch, want uw leven is anders dan die van uw buren, vrienden of familie.
Toch…
Derde dinsdag van september: belastingplannen
Prinsjesdag 2021 is anders dan voorgaande Prinsjesdagen. We hebben te maken met een demissionair kabinet en we wachten op een nieuwe regeringscoalitie. De voorstellen van de regering zijn daarom wat minder uitgesproken en kunnen bij het uiteindelijke…
Aandachtspunten bij echtscheiding
Gemiddeld scheiden jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 stellen. Daarnaast gaan in diezelfde periode zo’n 60.000 samenwoners uit elkaar. Een echtscheiding brengt het huwelijk terug tot een zakelijke transactie. In plaats van een gezamenlijke…
Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?
Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Financiële planning laat zich gemakkelijk samenvatten als rust in je hoofd over je financiën, zowel in goede als…
Het levenstestament onbedoeld buiten spel gezet
Eén van de onderdelen van estate planning is het levenstestament. Een belangrijk vraagstuk hierbij is wie de volmacht krijgt en wanneer de volmacht ingaat. In dit artikel gaan we hier nader op in en bespreken we een casus waarbij het levenstestament…
Ben jij financieel voorbereid?
In de coronacrisis zijn veel particulieren en met name ondernemers, financieel zeer zwaar getroffen. Een lagere omzet en vaak maar een fractie compensatie. Veel ondernemers zijn noodgedwongen een nieuwe lening aangegaan om het hoofd boven water…
Rijk worden met crypto’s?
Wie kent ze inmiddels niet, de Bitcoin, Ethereum of de Litecoin? Het zijn alle drie cryptocurrencies of cryptovaluta, digitale munten waarmee je veel geld kunt verdienen of verliezen. Wat is het precies en hoe kun je ermee omgaan?
We kennen…
Zo regelt u een betere ‘oude dag’
We worden er hor en dol van inmiddels. De participatiemaatschappij. Iedereen moet meer voor zichzelf zorgen, want vadertje Staat heeft niet meer de mogelijkheden die hij vroeger had. Dus, wordt nu van u verwacht uw zaken zelf te regelen. Bijvoorbeeld…
Vakantieganger, bereid je goed voor op je reis en je toekomst!
Waar moet je aan denken voordat je met vakantie gaat? En wat is belangrijk tijdens je vakantie? Denk eens aan de korte en de lange termijn.
Laten we maar beginnen met de korte termijn. Als je met vakantie gaat, is er voorpret. Je wilt een…
Geen werk meer, wat nu?
Welke financiële gevolgen heeft een eventuele werkloosheid voor jou? Hierbij maakt het nogal wat uit of je een werknemer bent die wordt ontslagen of dat je een ondernemer bent, die werkloos wordt omdat je te weinig klanten en dus weinig of…
Is lenen van je bv slim?
Veel directeur-grootaandeelhouders (dga’s) hebben een lening en/of rekeningcourantpositie bij de eigen bv. De hoogte van de schuld aan de bv kan verschillen van enkele duizenden tot vele miljoenen euro’s. Het voordeel van lenen van de bv…
Inflatie, terug van weggeweest?
Dit fenomeen, oplopende prijzen van consumentengoederen, is lange tijd weggeweest. Jarenlang was er juist angst voor deflatie maar nu we langzaamaan corona achter ons laten, zien we druk op alles en beginnen de prijzen op te lopen. Vooral in…
Behaal jij je gewenste toekomst?
De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Onderzoek van bureau MarketResponse komt met opmerkelijke resultaten. Wat heeft deze pandemie ons gebracht? In ieder geval zijn Nederlanders meer gaan nadenken over hun financiële toekomst.…
Vermogensopbouw
Je hebt geld beschikbaar en vraagt je af hoe je dit zo slim mogelijk kunt investeren. Want vermogensopbouw is zo gemakkelijk nog niet. Wat moet je kiezen? Er zijn zoveel opties. Op het moment dat er een aanzienlijk bedrag op een spaarrekening…
Sparen of beleggen in BV of privé?
Is het beter om het vermogen in privé of in een BV te sparen en/of te beleggen? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk te weten of het vermogen in de BV is verdiend of in privé. Ook is het van belang te weten welk beleggingsrisico…
Vermogensvorming, hoe pak je dat aan?
Bijna iedereen wil wel miljonair worden. Een loterij winnen zou dan handig zijn. Dan kun je in één klap miljonair worden. Het is alleen voor weinigen weggelegd. Het bijzondere is: wat veel mensen met loterijen doen, doen ze niet met echte…
Arbeidsongeschikt worden? Dat gebeurt mij niet!
Elk jaar raken vele duizenden mensen in Nederland arbeidsongeschikt. Dit leidt meestal tot een forse daling van het inkomen. Voor werknemers is er een vangnet. Voor zelfstandig ondernemers is de situatie heel anders en ontbreekt elk vangnet.…
Advies van de bank: haal uw geld van de rekening!
Het was te verwachten, het wordt steeds gekker met ‘onze’ banken. Ooit was het de veilige bewaarplaats van ons geld. Beschermd in beveiligde kluizen toen we nog geen giraal betaalverkeer hadden en later online gingen bankieren. De ontwikkelingen…
Nieuw zzp-beleid op komst?
Het is al jaren een doorn in het oog van de overheid, de mogelijke schijnzelfstandigheid van zzp’ers. Eind 2018 meldde RTL bijvoorbeeld dat als de nieuwe spelregels voor zzp’ers zouden ingaan, er mogelijk 75.000 tot 100.000 als ‘in loondienst’…
Nog nooit belegd? Is 2021 dan hét jaar om te starten?
Vanzelfsprekend hebt u nu goede voornemens. De kans is groot dat één van die voornemens iets met geld heeft te maken. Zoals bijvoorbeeld ‘zuiniger zijn’ of ‘meer geld opzij zetten voor de toekomst’. Prima! De vraag roept zich dan op…
Wat doe jij met je geld?
Financieel vooruitkijken start met het opschrijven van voor jou belangrijke wensen en doelen nu en in de toekomst. Denk hierbij aan geld opzijzetten voor de studie van je kinderen, je hypotheek of andere schulden aflossen, verhuizen, eerder…
De eigen woning en de fiscus, wat mogen we verwachten van de politiek?
Hoewel de belastingdienst graag roept dat het allemaal eenvoudiger wordt, is dat niet altijd de realiteit. Kijk maar eens naar de regeling omtrent de eigen woning. Hypotheekrenteaftrek, eigenwoningforfait…
Om nog maar te zwijgen over de…
Klaar voor je belastingaangifte?
Per 1 maart kunnen we weer onze belastingaangifte doen. De belastingdienst vult een groot deel van je aangifte in. Ideaal! Maar hoe weet je of je niet onnodig geld laat liggen? En wat is er allemaal veranderd door Corona? Doe je voordeel met…
Het belang van financiële planning voor jou als dga!
Ons land kent ongeveer 260.000 directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Van oudsher was de accountant veelal de vertrouwenspersoon en adviseur van de dga. De laatste jaren echter zien we dat deze rol meer en meer wordt opgepakt door de financieel…
Inzicht in het verloop van uw inkomen en vermogen
Uw Persoonlijk Financieel Plan
Een financiële planning is steeds belangrijker onder de huidige economische en sociale ontwikkelingen. U wordt immers steeds meer geacht om zelf te zorgen voor uw inkomen na uw pensioengang en bij eventuele calamiteiten.…
Hoe voor te bereiden op een beurscrash?
De laatste weken is er veel verschenen in de pers over een mogelijke beurscrash. Eens in de zoveel tijd is de beurs toe aan een correctie en soms is dat een crash. Wat moet je doen als je een beurscrash verwacht?
Wat is een correctie en wat…
2021 wordt een ander jaar, uiteindelijk…
Als 2020 het jaar van het virus is, dan is 2021 het jaar van de vaccins.
Financiële markten rekenen er op, dat voor de zomer er sprake kan zijn van een terugkeer naar normaal, hoewel de huidige stand van zaken rondom corona nog veel onzekerheid…
Wijzigingen rondom hypotheken en wonen in 2021
Het nieuwe jaar start met nogal wat wijzigingen rondom hypotheken en wonen. We geven u graag een overzicht van de belangrijkste veranderingen door wet- en regelgeving 2021. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:
Voordeel renteaftrek neemt…
Dit kunnen uw goede voornemens u opleveren
Het jaar is weer begonnen. De tijd van goede voornemens. We gaan stoppen met roken, minder drinken en letten op onze beweging. Misschien herkent u dit wel: de goede voornemens haalt u niet. Sterker nog, binnen een paar weken bent u ze vergeten.…
Jouw fiscale voordelen in 2021
De overheid heeft een aantal belastingwijzigingen doorgevoerd voor particulieren en ondernemers. In grote lijnen kan worden gesteld dat iedereen erop vooruit gaat in 2021. Zowel particulieren als ondernemers.
Vrijstelling overdrachtsbelasting…
Wat doe jij in 2021?
Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Welke goede voornemens heb je? Wil je meer grip op je financiële leven? Dan helpt het om op een slimme manier met geld om te gaan. Hier volgen 8 tips waarmee jij je financiële leven overzichtelijker maakt, beheersbaarder…
Klanten die hun beleggingen vergeten hebben de beste beleggingsresultaten !
De meeste slechte beleggingsresultaten worden veroorzaakt door verkeerde emotionele keuzes. De rol van de adviseur is daarom om klanten te coachen naar het behalen van hun doel(en). En met name in onrustige tijden, privé maar dus ook bij onrust…
Deze simpele manier zorgt voor betere beleggingsresultaten
Hoe zorgen we samen dat u het rendement haalt dat u nodig heeft? Wat is een gouden tip om te zorgen dat u minder last heeft van beursdalingen?
Om uw financiële doelen te halen, heeft u een goede beleggingservaring nodig. Onderzoek toont…
Schenkingsvrijstelling tijdelijk omhoog
Ben je bekend met de belastingvrije schenkingsmogelijkheid van ouders aan kinderen van circa 5.500 euro per jaar? Normaal gesproken wordt dit bedrag jaarlijks een beetje verhoogd door inflatiecorrectie. Dat beetje wordt in 2021 opeens veel,…
Testament nog up-to-date?
Een legaat in uw testament opnemen
In een testament kunt u allerlei clausules opnemen die zorgen voor een andere verdeling van de erfenis en nalatenschap dan de wettelijke verdeling. Met een legaat bijvoorbeeld kunt u iemand iets extra's nalaten,…
4 tips om straks onbezorgd van je pensioen te genieten
Het Nederlandse pensioenstelsel gaat op de schop. Alles wordt persoonlijker. En je pensioen gaat meebewegen met de economische ontwikkelingen. Hoe kun je nu zelf een beetje meesturen zodat je straks een goed pensioen hebt? Speciaal voor jou…
Overdrachtsbelasting en het energielabel
In 2021 gaat er weer het één en ander veranderen op het gebied van het kopen en verkopen van een woning, met name de overdrachtsbelasting en het energielabel.
Overdrachtsbelasting
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen éénmalig geen overdrachtsbelasting…
Het pensioen van Karel van Dam
Pensioen is voor veel mensen een onoverzichtelijk speelveld. AOW, ja, dat komt van Vadertje Staat. Maar pensioen via de werkgever, hoe zit dat? Er komt toch een nieuw pensioenstelsel? Wat krijgt mijn partner eigenlijk als ik overlijd? En welke…
Een nieuw pensioenstelsel komt eraan…
We kennen allemaal de berichten over pensioenen die wellicht gekort worden, over een AOW die later ingaat en over de mogelijke onbetaalbaarheid van ons pensioen in de toekomst. We weten zo ongeveer waar al die geluiden vandaan komen: de bevolking…
Het derde steunpakket voor ondernemers
In het derde steunpakket zijn de NOW, TVL en de Tozo in aangepaste vorm verlengd van 1 oktober tot eind juni 2021. Het voornemen is de verschillende regelingen de komende maanden te versoberen en af te bouwen. De eerder aangekondigde vermogenstoets…
Het belastingplan 2021 en de ondernemer
In het Belastingplan 2021 van 15 september 2020 is een aantal wijzigingen voorgesteld dat betrekking heeft op IB-ondernemers en DGA’s. De voorgestelde wijzigingen hebben onder andere betrekking op de zelfstandigenaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek,…
Heb jij jouw leven van morgen financieel op orde?
De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Denk aan een lagere economische groei, een hogere staatsschuld, meer faillissementen en een hierdoor oplopende werkloosheid. Heeft de coronacrisis ook gevolgen voor jou? Zorg voor een helder…
Het belastingplan 2021 en de particulier
In het Belastingplan 2021 van 15 september 2020 is een aantal wijzigingen voorgesteld dat betrekking heeft op de particulier. Een belangrijke wijziging betreft een aanpassing van box 3 waardoor de kleine spaarders en beleggers worden ontzien.…
Prinsjesdag 2020, wat betekent dit voor het vermogen?
Dit jaar heeft het kabinet veel plannen gepresenteerd die de economie door de coronacrisis heen gaan helpen. Maar traditioneel wordt op Prinsjesdag ook het belastingplan gepresenteerd voor het komend jaar. De aanpassing van de belastingheffing…
2021: werknemers in de plus en ondernemers in de min!
Wat heeft Prinsjesdag ons dit jaar gebracht? Voor veel werknemers is er goed nieuws, want vanaf 2021 blijft er voor velen netto meer over. Voor starters op de woningmarkt biedt 2021 ook perspectief, omdat de overdrachtsbelasting voor deze groep…
Is dit het juiste moment voor een bedrijfsovername?
Door de maatregelen eerder dit jaar viel het even stil, de markt van bedrijfsovernames. Maar dat duurde niet lang, want al snel waren er weer kopers en verkopers. Volgens overnameplatform Brookz ligt het aantal belangstellenden 25% boven dat…
Nu beleggen, is dat slim?
Wie belegt, neemt risico. Dat mag duidelijk zijn. Als je belegt, neem je op een bepaalde manier deel aan de economie en de economie kent nu eenmaal zijn ups en downs. Wie spaart neemt ook deel aan de economie, maar staat langs de zijlijn. Wie…
Ondernemer, hoe gaat het met je?
Het zijn enerverende tijden voor ondernemers. Voor de een is het drama, voor een ander is het kassa en voor nog iemand anders is er weinig veranderd. Hoe bizar is dat. De economische gevolgen van de overheidsmaatregelen hebben diepe sporen nagelaten…
Hoe ziet uw financiële toekomst eruit?
Heel veel consumenten beseffen niet dat zij op weg zijn naar een minder financieel zekere toekomst dan zij denken. Hoe zal het Coronavirus nog om zich heen gaan grijpen? Maar buiten dat, zijn er op financieel gebieden nog meer onzekerheden.
De…
Ben jij je financiën de baas?
Je persoonlijke financiën bestaan uit inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden. Voor een gezonde persoonlijke huishouding dient het saldo van deze onderdelen positief te zijn. Is dat niet het geval, dan zijn je financiën jou de baas in…
Is jouw overlijdensrisicodekking nog up-to-date?
De premies van overlijdensrisicoverzekeringen (orv’s) zijn de laatste jaren aanzienlijk gedaald. In veel gevallen zijn de premies de helft minder dan 10 of 20 jaar geleden. Heb jij jouw orv nog niet overgesloten? Dan kan het de moeite waard…
Waar een crisis al niet goed voor is
Afgezien van alle persoonlijke en zakelijke leed van de coronacrisis, kunnen we er misschien ook iets van leren. Hoe zit het met ons huishoudboekje? Hebben we nog steeds tekort of houden we geld over? Wat zijn we vooral minder gaan kopen? En…
Regel je levenstestament op tijd!
Hoe stel je eigenlijk een levenstestament op? En is het ook verstandig om dit te regelen als je nog wat jonger en/of ondernemer bent? Wat kunnen de gevolgen zijn als je geen levenstestament afsluit? Onderstaand vind je antwoorden op deze vragen.
Ook…
Heb je al een levenstestament?
De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor het opstellen van een levenstestament. In dit document leg je vast wie jouw belangen mag behartigen wanneer je dit zelf niet meer kunt. Bijvoorbeeld vanwege ziektes zoals dementie, Parkinson of…
Pensioenakkoord nader ingevuld, wat betekent dit?
Wat je ver haalt is lekker’, luidt het gezegde. En dat dit pensioenakkoord van ver moest komen, is wel duidelijk. Meer dan tien jaar heeft het geduurd tot het akkoord van afgelopen vrijdag, waarvan de contouren vorig jaar al waren doorgedrongen.…
Financieel verbonden met je partner
Je bent verliefd, je hebt de liefde van je leven gevonden en je wilt samen bouwen aan een toekomst. Een eerste stap is vaak een gezamenlijke woning. Want je wilt eigenlijk wel een fijne plek voor jullie samen. Dit kan een huurwoning zijn, maar…
Echtscheiding, wat te doen met de woning en partneralimentatie?
Jaarlijks vinden er zo’n 34.000 echtscheidingen plaats in Nederland. Dat is al tientallen jaren op dit niveau, met een klein dipje in de kredietcrisis. Gemiddeld heeft een huwelijk bij deze scheidingen ongeveer vijftien jaar geduurd en zijn…
Heb jij je financiële zaken goed geregeld bij overlijden?
Niet het meest vrolijke onderwerp om over na te denken, maar we hebben er wel mee te maken, ook tijdens corona. Wat valt er financieel te regelen? Waar moet je aan denken? Heb je recht op een uitkering? Of krijg je juist te maken met allerlei…
Is het verstandig om in de huidige markt een huis te kopen of te verkopen?
Tja, dat is wel even een dingetje. Om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen, moeten we kijken naar verschillende factoren. Hoe zit het met vraag en aanbod van woningen? Zijn er genoeg, te veel of te weinig woningen? Met andere woorden: kunnen…
Welke risico’s loop ik als werknemer in de coronacrisis?
Als werknemer heb je bepaalde rechten, maar je kunt je een aantal zaken afvragen. Heb ik nog wel recht op vakantiegeld? Heb ik recht op een eventuele dertiende maand? Hoe zit het met mijn vakantiedagen? Kan mijn salaris verlaagd worden? Wat…
Hoe maak je een goed financieel plan dat stormen kan doorstaan?
Menig ondernemer of werknemer zal zich afvragen hoe hij een goed financieel plan kan maken dat financiële stormen kan doorstaan. Hoe pak je zoiets aan?
Allereerst de ondernemer.
Wat is voor een ondernemer belangrijk? Klanten, een markt,…
Wat betekent corona voor jouw pensioen?
Pensioenfondsen zijn zwaar getroffen door de effecten van het coronavirus op de financiële markten. Pensioenfondsen beleggen hun geld in beursgenoteerde aandelen, in obligaties, in onderhandse leningen, in vastgoed, in alternatieve beleggingen,…
Coronaregelingen en financiële planning
Regelingen die uitstel geven van je betalingsverplichtingen. Of coronaregelingen inzetten die (tijdelijk) inkomensondersteuning of een tegemoetkoming in jouw kosten bieden. Die verbeteren op korte termijn je liquiditeitspositie. Maar wat zijn…
Ondernemer, waar hebt u recht op?
De overheid heeft een pakket financiële regelingen opgetuigd om u als ondernemer te ondersteunen tijdens de coronacrisis. In dit artikel vindt u alle maatregelen in het kort en in begrijpelijke taal toegelicht. Waar kunt u als ondernemer mogelijk…
Hulp voor je financiën
De overheid helpt niet alleen ondernemers in nood, maar ook particulieren die financieel klem komen te zitten. Zo wordt bijvoorbeeld een compensatie geregeld voor kinderopvang, zijn er uitstelmogelijkheden voor de hypotheek en kunt u uitstel…
Tijd voor de grote financiële voorjaarsschoonmaak
Het voorjaar staat voor de deur. Het coronavirus zorgt ervoor dat u net als miljoenen andere Nederlanders meer tijd in en rond het huis doorbrengt. Een goed moment om aan de gang te gaan met uw eigen grote financiële voorjaarsschoonmaak en…
De Coronacrisis en beleggen, wat is wijsheid?
De dalingen op de beurs zijn nu al heftiger dan tijdens de kredietcrisis, een goede tien jaar geleden. Waar toen verkeerd verstrekte kredieten wereldwijd zorgden voor een forse correctie van de economie, is het nu het in sommige gevallen volledig…
Crisistijd: hoe ziet jouw Financieel Plan eruit?
De wereld staat op zijn kop en dan is het de vraag natuurlijk hoe je alles geregeld hebt op financieel gebied. Nu de overheid steeds meer zelfredzaamheid van de burger verlangt op het gebied van pensioen, zorgkosten en loopbaanonderbreking…
Financieel steunpakket om u als ondernemer/zzp’er te helpen
Het is nu al duidelijk, de coronacrisis heeft een diepgaande impact op de samenleving. Zorg voor gezondheid heeft nu uiteraard alle prioriteit. Als we naar de economische kant kijken, dan zien we dat veel ondernemers worden getroffen. Betekent…
Forse koersdalingen op de beurzen
De forse koersdalingen op de beurzen zullen u niet zijn ontgaan. Natuurlijk kunnen wij geen voorspellingen doen over hoe dit zich verder zal gaan ontwikkelen, dus daar wagen wij ons dan ook niet aan.
Ja, het virus kan impact hebben op de…
Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers?
Elk jaar raken in Nederland gemiddeld 47.000 mensen arbeidsongeschikt. Voor werknemers in loondienst is er een vangnet. Voor zelfstandigen, zoals zzp’ers, is de situatie heel anders. Voor hen ontbreekt tot nu toe elk vangnet. Maar dit gaat…
Sparen voor je kind, hoe doe je dat?
Sparen is de boodschap. Maar blijft het bij sparen alleen met de huidige lage rentestand? Beleggen is nu een goede optie. Volgens het CBS belegt slechts zo’n 15 procent van de Nederlanders in aandelen en obligaties, dus in een groep van 100…
Haal het maximale uit uw belastingaangifte
De Belastingdienst vult tegenwoordig uw belastingaangifte al grotendeels voor u in. Lekker makkelijk, maar dit betekent niet dat u zo automatisch het maximale uit uw aangifte haalt. Wilt u voorkomen dat u onnodig geld laat liggen? Doe dan uw…
Financiële consequenties van een samengesteld gezin
Een tweede relatie is anders dan een eerste, althans op het gebied van financiën. Denk aan allerlei financiële verplichtingen die er kunnen bestaan, zoals alimentatie. Of zaken waarmee je te maken krijgt wanneer een van beide partijen kinderen…
Een schenkingsplan bespaart belasting en ergernis
Mogelijk weten uw kinderen dat zij van u vroeg of laat een erfenis zullen ontvangen. Slechts weinig ouders en kinderen bespreken dit onderwerp met elkaar. Geld blijkt vaak een beladen onderwerp te zijn. Door er tijdig met elkaar over te praten…
De gouden tip, bestaat die?
Waar moet ik in beleggen? Gaat de rente stijgen? Krijgen we een recessie? Is het nu een goede tijd om in bitcoins te stappen? Of goud? Moet ik mijn huis verkopen? Het zijn allemaal vragen die beleggers bezighouden. Moet ik het financiële nieuws…
Koopt u een nieuwbouwwoning? Let dan hierop!
Het aankoopproces van een nieuwbouwwoning verschilt sterk met die van een bestaande woning. Zo is op het moment dat u de woning koopt, deze meestal nog niet gebouwd. U koopt uw woning ‘vanaf een tekening’. Het hypotheekproces is hierop afgestemd.
Nieuwbouwwoningen…
Geldtips voor financiële gezondheid
Een maand geen alcohol, een ‘Dry January’, maar wat gebeurt er daarna? Met geld is het precies zo. Veel mensen besluiten het in januari rustiger aan te doen met hun uitgaven. En daarna? Hierbij enkele tips om het hele jaar door slim om te…
2020, wat verandert er op financieel gebied voor u?
Bent u in loondienst? Bent u ondernemer? Heeft u een eigen woning? Per 1 januari is er weer het nodige gewijzigd in de financiële wet- en regelgeving. Wat betekent dit voor u? We hebben een aantal belangrijke wijzigingen op een rijtje gezet.
Inkomsten-…
Is extra aflossen op uw hypotheek slim?
Steeds meer huiseigenaren kijken naar de mogelijkheden om (meer) af te lossen op de (aflossingsvrije) lening op hun huis. Er zijn uiteenlopende redenen om af te lossen. Een van de redenen is het besparen van geld als u niet langer een hypotheeklening…
Lage rente en toch kans op een goed pensioen, kan dat?
We worden allemaal geconfronteerd met het nieuws dat pensioenen gekort gaan worden. De grote pensioenfondsen hebben al duidelijk aangegeven dat dit het komend jaar waarschijnlijk aan de orde is. Dat is niet fijn en het vervelende is, je kunt…
Overlijdensrisicoverzekering: soms verplicht, vaak verstandig!
Het overlijden van een partner kan naast groot verdriet, ook grote financiële gevolgen hebben voor de achterblijvende partner en kinderen. Het is daarom van belang dat u nu al inschat of de achterblijvende partner zonder al te veel financiële…
Geld voor later: wat kun je zelf regelen?
Je inkomen voor later komt vaak uit verschillende potjes. Die potjes noemen we de pensioenpijlers. Er zijn er vijf (of zelfs zes, als je doorwerkt na je pensioen). In dit artikel kijken we naar de 3e pijler: lijfrente. Wat is het, hoe werkt…
Prinsjesdag 2024: Wat betekenen de nieuwe kabinetsplannen voor jou?
Op dinsdag 17 september jl., de derde dinsdag van september, heeft het kabinet de (fiscale) plannen voor 2025 gepresenteerd. Welke veranderingen staan er op de agenda en wat betekent dit voor jou in het komende jaar? Daarover lees je meer in…
Financieel overzicht geeft rust…
Daniël kwam bij me. Hij zat niet lekker in zijn vel. Het ging niet goed op zijn werk en thuis was het ook hommeles. Hij vroeg zich af wat het zou betekenen als zijn bedrijf failliet gaat. En wat als hij zou scheiden. Dat waren twee belangrijke…
Wat is Financial Life Planning en wat doet dit voor jou?
Wat betekent het als ik ga samenwonen of trouwen? Waar moet ik rekening mee houden als ik kinderen krijg? Kan ik dat huis betalen? Wat moet ik regelen voor mijn pensioen? Het zijn vragen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn…
Bezint eer gij aan de nalatenschap begint…
Nog niet zo lang geleden was er een mevrouw in het NOS-nieuws die zonder erbij na te denken een erfenis had geaccepteerd. Achteraf bleek de erflater nog een schuld bij het UWV te hebben, waarvoor mevrouw vervolgens mocht opdraaien. Als mevrouw…
De woningmarkt: kijken, kijken, niet (kunnen) kopen!
De Nederlandse woningmarkt bevindt zich al geruime tijd in een staat van opwinding en uitdaging. Met huizenprijzen die blijven stijgen en een tekort aan beschikbare woningen, is het vinden van een geschikte woning een steeds grotere uitdaging…
Wat kan een Financieel Planner voor jou betekenen?
Een praktijkvoorbeeld van de DGA
Peter Jansen is Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). 2024 kent veel fiscale wijzigen voor de DGA. Met het advies van een financieel planner kan Peter in 2024 zorgeloos zijn werk blijven doen en hoeft hij geen…
Het veranderende landschap voor ondernemers in 2024!
Waarmee heb je als ondernemer in 2024 allemaal te maken? Welke zaken zijn de afgelopen tijd veranderd en wat staat er allemaal nog te gebeuren? Hoe kun je zelf de kapitein op je schip zijn?
Als ondernemer met een eenmanszaak lijkt het allemaal…
De verleiding van vrijheid! Of toch verlies?
Op sociale media verschijnen regelmatig filmpjes en berichten die beloven dat je makkelijk geld kunt verdienen. Waarom zou je nog traditioneel werken van 9 tot 5 als je ook eenvoudig financiële vrijheid kunt bereiken? Het idee om slapend rijk…
Welke financiële behoefte heeft Generatie Y?
Ben je geboren tussen 1980 en 1996 dan behoor je tot de generatie Y (Gen Y), wat zijn dan jouw financiële behoeften en waar maak jij je zorgen over?
Als Gen Y heb je inmiddels een (goed) inkomen, je woont zelfstandig, je hebt wellicht een…
De Week van het Geld: Hoe ben jij je geld de baas?
Ga jij goed met je geld om? Ben jij een ‘big spender’ en leef je van maand tot maand, of ben jij heel planmatig en spaar je liever alles wat je hebt? Tijdens de ‘Week van het Geld’ besteden we aandacht aan jouw financiën. Sta jij wel…
Vergoeding zonnestroom blijft in stand
Nederland is wereldkampioen op het gebied van zonnepanelen. De gemiddelde Nederlander heeft bijna 4 zonnepanelen op zijn dak en één op de drie huizen heeft zonnepanelen. Dat is meer dan waar dan ook ter wereld.
Goed voor het milieu, natuurlijk.…
Duurzaam met je geld omgaan: hoe dan!?
Duurzaam hier, duurzaam daar: Iedere dag staat er wel iets in de krant of op social media over hoe duurzaam we wel of niet zijn. Vaak met de aanbeveling: Doe zo duurzaam mogelijk! “Ja, dat wil ik wel, maar hoe dan?!”, is best wel een vraag…
2024 | Een nieuw belastingjaar is van start gegaan
Een nieuw belastingjaar is van start gegaan. Uiteraard met de nodige veranderingen. Wat verandert er voor de particuliere belastingbetaler en wat zijn de veranderingen waarmee een ondernemer te maken krijgt? Gaan we erop vooruit of valt het…
Wat is je slimste goede voornemen?
2023 is voorbij, en wat heeft het ons gebracht? Is de oorlog in Oekraïne voorbij? Nee. We hebben er zelfs een nieuw conflict bijgekregen, de oorlog tussen Israël en Gaza. Is het klimaat er beter op geworden? Wereldwijd verdwijnt er nog steeds…
Wat is je slimste goede voornemen?
2023 is bijna voorbij, en wat heeft het ons gebracht? Is de oorlog in Oekraïne voorbij? Nee. We hebben er zelfs een nieuw conflict bijgekregen, de oorlog tussen Israël en Gaza. Is het klimaat er beter op geworden? Wereldwijd verdwijnt er nog…
Tweede Kamerverkiezingen – De uitslag | Gaat de belasting écht omlaag, krijgen we betaalbare woningen en wordt de nieuwe Pensioenwet teruggedraaid?
Wat kunnen de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen 2023 betekenen voor jouw portemonnee? Alles hangt samen met wie er gaat regeren en welke coalitie kan worden gesmeed. De grote winnaar van de verkiezingen is de PVV van Geert Wilders. Een…
Tweede Kamerverkiezingen 2023: wat zijn de plannen en wat is voor jou van belang?
Op 22 november a.s. gaan we weer naar de stembus. Dit keer kiezen we een nieuw kabinet in de Tweede Kamer. Iedere Nederlander vanaf 18 jaar krijgt de gelegenheid om zijn of haar stem te geven aan de politieke partij die zijn of haar wensen het…
De gevolgen van de Wet Toekomst Pensioenen op jouw pensioen: Wat moet je weten en wat kun je doen?
Een half jaar geleden schreven we over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen, waar de Eerste Kamer op dat moment net mee had ingestemd. Zie ons eerdere artikel van 13 juni 2023. We zijn nu een half jaar verder. Wat is er gebeurd in de tussentijd…
Pensioen & Financial Lifestyle Planning: Jouw Toekomst, Jouw Regie !
Pensioen – dat roept vaak beelden op van rustige dagen, grijze haren en de vrijheid om te doen wat je écht wilt. Maar wie bepaalt eigenlijk hoe jouw pensioen eruitziet? Wacht je op de AOW of op een pensioen dat je opbouwt via je werkgever?…
Prinsjesdag 2023: Waar moet je rekening mee houden?
Op dinsdag 19 september jl. heeft het demissionair kabinet de (fiscale) plannen voor 2024 gepresenteerd. Wat de grootste veranderingen zijn en waar je rekening mee moet houden op het gebied van jouw financiële planning vertellen we in dit artikel.
Veranderingen…
Hoe zit het met de kosten van kinderopvang?
De overheid wil ondersteunen en stimuleren dat ouders met jonge kinderen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Daarom kun je als ouder een beroep doen op een tegemoetkoming van de overheid als je kosten maakt voor kinderopvang. Daarbij kun je denken…
Wat kost het als je kind gaat studeren?
Als je kind gaat studeren, gaat dat geld kosten. Dat is niet zo verwonderlijk, want er moet eerst geïnvesteerd worden voordat er geoogst kan worden. Je krijgt te maken met allerlei kosten, niet alleen de opleiding, maar ook bijkomende kosten.…
Is financieel advies van een finfluencer betrouwbaar?
We kunnen er niet meer omheen ‘finfluencers’, wie of wat zijn dit nou eigenlijk en hoe beïnvloeden zij het financiële landschap?
Een korte introductie
Via social media is er een nieuw soort influencer ontstaan, één die een geheel…
Tijdelijk- of vast dienstverband: Wat zijn je rechten als werknemer?
Nederland staat bol van de regels en regeltjes, zeker als het gaat over werken in loondienst. Je hebt allerlei soorten dienstverbanden, je mag niet zomaar worden ontslagen, als je ziek wordt, krijg je dan nog wel doorbetaald, en zo ja hoe lang?…
Dag van het Erfrecht: Voor de gulle opa en/of oma
Vrijdag 16 juni 2023 staat in het teken van het erfrecht. Op deze dag kunnen consumenten kosteloos en vrijblijvend informatie inwinnen bij erfrechtdeskundigen over erfrechtzaken. Jong en oud, iedereen is welkom. Om maar bij de laatste groep…
Wet Toekomst Pensioenen: Wat betekent het voor jou?
Na jaren van onderhandelen is het nu eindelijk zo ver: Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. De eerste kamer heeft op 30 mei jl. ingestemd met de Wet Toekomst Pensioenen. Deze nieuwe wetgeving zal het huidige pensioenstelsel veranderen.…
De financiële gevolgen van langdurig (zorg)verlof
Als je even niet kunt werken of je wilt een ziek familielid helpen, welke regelingen kun je dan tegenkomen?
In Nederland is veel geregeld voor werknemers die tijdelijk niet kunnen werken. Soms krijg je dan een uitkering, soms ook niet. Word…
Hoe krijg je je ouders het huis uit?
Jongeren en gezinnen hebben het momenteel lastig om een geschikte woning te vinden. Er is een schaarste aan betaalbare woningen, maar ook met een groter budget is het lastig een passende woning te vinden door de hevige concurrentie. Het liefst…
Financieren van je eigen woning, waar moet je op letten?
Ben jij starter en al een tijdje op zoek naar een woning? Of heb je je droomwoning al gevonden? Dan begint (ook) de zoektocht naar financiering. Speciaal voor jou als starter zoomen we in dit artikel in op de belangrijkste aspecten van de financiering…
Behavioral Finance: Het gevoel van iets moeten doen
In een vorig artikel hebben we aandacht besteedt aan de achtergrond en theorie van Behavioral Finance. Er zijn op dit gebied talloze voorbeelden te noemen, in dit tweede, en tevens laatste artikel over Behavioral Finance, lichten we er nog twee…
Behaveriol Finance | de impact van emotie op jouw financiële beslissingen
Jarenlang leefden we in de overtuiging dat in de wereld van financiën en beleggen vooral rationale beslissingen werden genomen. Inmiddels weten we wel beter, de afgelopen decennia is er dan ook veel onderzoek gedaan naar ons gedrag op het gebied…
Bedwing de bling – hoe leer je financiële verleidingen te weerstaan?
Als ouder herken je dit waarschijnlijk wel, je kind koopt iets op het internet en heeft er al gauw spijt van. Je zoon of dochter heeft zich laten verleiden tot een ongewenste aankoop. ‘Bedwing de bling’ is het thema van de Week van het Geld,…
Kun je eigenlijk wel beleggen met cryptocurrencies?
Cryptocurrencies (zoals een Bitcoin, Ethereum en Tether) blijven iets magisch en mysterieus hebben, maar wat is nu precies een cryptocurrency of cryptomunt?
Allereerst is een cryptomunt geen wettig betaalmiddel en is dus geen geld zoals de…
Een nieuwe relatie – wat is voor mij de beste keus?
Liefde op het eerste gezicht. Dat is mooi. Liefde maakt blind. Dat is minder mooi. Als je verliefd bent en wilt gaan samenwonen of trouwen, dan zijn de vlinders in je buik meestal dominant. Toch is het goed om dan al stil te staan bij de zakelijke…
Waarom zou je financiële zaken bespreken met een financieel planner?
Wat doe je als er iets mis is met je computer? Dan bel of app je iemand om je te helpen. En als je een lek hebt in de badkamer? Hoe handig is het niet als je ‘een mannetje’ hebt om dingen voor jou op te lossen? Dus, zou zo’n ‘mannetje’…
Crisistijd: hoe ziet jouw financieel plan eruit?
De wereld staat op zijn kop en dan is het de vraag natuurlijk hoe je alles geregeld hebt op financieel gebied. Nu de overheid steeds meer zelfredzaamheid van de burger verlangt op het gebied van hoge energielasten, pensioen, zorgkosten en loopbaanonderbreking,…
Wat is er veranderd voor de ondernemer?
Het jaar 2023 is begonnen met een aantal belangrijke veranderingen voor ondernemers. Dat geldt zowel voor ondernemers die een eenmanszaak hebben als voor ondernemers met een eigen BV.
Wat is er veranderd voor de eenmanszaak?
De overheid…
Ondernemers en spaarders opgelet!
Met ingang van 2023 verandert er nogal wat voor ondernemers en spaarders. Bepaalde fiscale voordelen verdwijnen en voor spaarders wordt het extra opletten. Wat is er sinds 1 januari veranderd?
Veranderingen voor de spaarder
Sinds de uitspraak…
Waar begin ik met mijn goede voornemens?
Het oude jaar is bijna voorbij, een jaar vol verrassingen. Hadden wij een oorlog in Oekraïne verwacht met zijn allen? Hadden we zo’n hoge inflatie in het vizier? Hadden we gedacht dat er zo’n tekort aan personeel en aan grondstoffen zou…
Hoe wordt jouw vermogen straks verdeeld?
Uiteindelijk kan jouw vermogen op twee manieren worden overgedragen door middel van vererving of door schenking. Het verschil tussen beide is dat schenken plaatsvindt bij in leven zijn en vererving pas na overlijden.
De belastingregels rond…
Belastingvrij schenken voor de eigen woning? Handel dan nog dit jaar!
De ‘jubelton’ wordt afgeschaft. Wat kun je als ouder nu nog doen om je kind te helpen bij de financiering van een eigen woning op een belastingvriendelijke manier? Tot eind 2022 heb je nog een aantal mogelijkheden.
Wat is de jubelton…
Straks mogen stoppen met werken of moeten doorwerken? Zeg het maar!
Iedereen wil graag het leven leiden zoals hij of zij graag wil. Het is prettig om zelf je keuzes te maken en het is heel vervelend als er keuzes voor jou worden gemaakt waar je niet achterstaat. Dat klinkt misschien gek, maar daar kun je zelf…
De verplichte AOV voor ondernemers: wat is de stand van zaken?
Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Daar wordt al jaren over gesproken op het nieuws en in de politiek. Maar hoe zit het nu precies? Alle zelfstandigen (ondernemers, zzp'ers, beroepsbeoefenaars, directeuren,…
Elk nadeel heeft z’n voordeel…… perspectief op obligatierendementen
Regelmatig wordt de vraag gesteld of obligaties nog een interessante categorie is om in te beleggen. De bovenstaande uitspraak van een bekende Nederlandse voetballer geeft wat perspectief over de actuele staat van de obligatiemarkten. Juist…
Pensioen, daar moet je wat aan doen!
Inflatie, gezondheid, lekker kunnen blijven leven, genoeg hebben, het heeft allemaal te maken met pensioen. Pensioen is niet alleen die pot met geld straks, pensioen is méér: pensioen is straks nog een leven hebben in goede gezondheid. Wie…
Wat betekent de inflatie voor mijn portemonnee?
De berichten over stijgende inflatie vliegen ons om de oren. Is het 5%? Is het 7%? Is het 15 of 20%? En wat is eigenlijk inflatie? En heb je er last van, of niet? Inflatie is, simpel gezegd, dat je geld minder waard wordt. Als de inflatie 1%…
Lijfrentekapitaal | Hoe laat ik mijn lijfrentes groeien?
Heb jij één of meerdere lijfrentes? Ben je op de hoogte van de mogelijkheden wanneer het door jou opgebouwde lijfrentekapitaal vrijkomt en je van dit kapitaal uitkeringen moet gaan aankopen? De hoogte van jouw uitkering hangt af van verschillende…
Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor jou?
Vandaag op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, worden traditioneel de plannen van het kabinet bekendgemaakt. De hamvraag is: wat gaat de regering doen met onze koopkracht? Hoe houden we met zijn allen het hoofd boven water?
Er is…
De vakantie voorbij en uit elkaar, wat nu?
Het zal je maar gebeuren. Je partner zegt dat de liefde voorbij is. Of je bent zelf tot de conclusie gekomen dat de liefde over is. Wat moet je dan?
Het zijn van die momenten waarop de veranderingen in mensen boven tafel komen. Als je ineens…
Duurzaam beleggen: goed voor de wereld en jezelf
Meer en meer consumenten zijn zich bewust van risico’s rond klimaatverandering en de opwarming van de aarde voor onze samenleving. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar duurzame beleggingsproducten. De verwachting is dat niet alleen…
De invloed van relatievormen op overlijden
Mocht jij of je partner komen te overlijden, dan heeft dit naast een emotionele ook een financiële impact. De financiële consequenties hangen af van de relatievorm die jullie met elkaar onderhielden en verder of je wel of niet in het bezit…
Appartement te huur in Gennep
Flyer Houtstraat 10 Gennep
Beleggen vraagt om een slimme aanpak
Veel mensen deinzen ervoor terug, beleggen is risicovol en dat willen ze niet. Lijkt op zich een logisch verhaal, of misschien toch niet? Wie ergens een pensioen heeft verzekerd bij de werkgever of zelf bij een verzekeringsmaatschappij, kan…
Je pensioenjaren slijten achter de geraniums, dat is pas risico!
Wat je niet wilt is, dat nadat je gestopt bent met werken je te weinig middelen hebt om te genieten van je oude dag. Financiële producten moeten ertoe leiden dat dit ‘doelrisico’ jou bespaard blijft. Een belangrijke vraag om bij stil te…
Had ik maar…
Zou het niet zonde zijn, als je iets NIET hebt gedaan in je leven wat je heel graag had willen doen? Ze zeggen wel eens dat het erger is om spijt te hebben van de dingen die je NIET hebt gedaan, dan van de dingen die je WEL hebt gedaan. Hoeveel…
De meerwaarde van financiële planning!
Veel mensen denken bij de term financiële planning vooral aan geld en cijfers. Jammer, want financiële planning gaat over zoveel meer. Het gaat namelijk in eerste instantie over jou en het realiseren van jouw (financiële) wensen en doelen…
Help….is mijn bedrijf mijn pensioen?
Veel ondernemers zullen dit herkennen. Als ondernemer denk je vaak dat je bedrijf je pensioen is. Je hebt ziel en zaligheid gelegd in je onderneming en je focus is op het goed laten draaien van de zaak en uiteindelijk het bedrijf te kunnen verkopen.…
Onderneming overdragen? De BOR helpt!
Vroeg of laat komt er een moment dat je als ondernemer jouw bedrijf wilt overdragen. Veel ondernemers zouden graag zien dat het bedrijf wordt voortgezet door de kinderen. Ook onze wetgever ziet van oudsher graag dat familiebedrijven worden voortgezet…
Wanneer wil jij met pensioen?
Er was een tijd dat je met 40 dienstjaren met pensioen kon of voor de meesten gold dat je met pensioen ging, als je 65 jaar werd. Dat was dan vaak ook het moment dat de AOW-uitkering begon maar ook het ouderdomspensioen. Dat was vrij duidelijk…
Wat doe je als….het leven je in de steek laat?
Wat doe je als je vader of moeder dement wordt? Welke beslissing neem je over euthanasie als een lijden uitzichtloos schijnt? En hoe handel je als je partner in coma raakt? Het is zo een greep uit niet alledaagse en toch weer wel alledaagse…
Overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, vaak wel verstandig
Je hypotheek is gebaseerd op je inkomen. Dit is een belangrijk gegeven, omdat er altijd situaties kunnen optreden die ervoor zorgen dat jij je maandelijkse lasten niet meer kunt dragen, tijdelijk of op lange termijn. Daarom zijn binnen de hypotheekakte…
Leer je kind omgaan met geld
Je kunt er al vroeg mee beginnen om je kind vertrouwd te maken met geld. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al jong hebben leren omgaan met geld, het later in hun volwassen leven financieel beter doen. Nu is het wel belangrijk om de financiële…
Hoera, de basisbeurs komt terug, maar nog even niet…
De regering is om, studenten moeten straks weer een basisbeurs krijgen en hoeven daarmee minder te lenen dan nu het geval is. Wanneer gaat het in? Wat betekent het precies? En hoe zit het met de studenten die net tussen wal en schip zijn gevallen…
CFP-professional helpt financiële keuzes te verbeteren
Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er vaak minder rationeel mee om dan we zelf denken. Doordat mensen ook emoties kennen is het moeilijk om puur rationele keuzes te maken en is het risico groot dat foute geld- en beleggingsbeslissingen worden…
Wat betekent de inflatie voor mijn portemonnee?
De berichten over stijgende inflatie vliegen ons om de oren. Is het 5%? Is het 7%? Is het 20%? En wat is eigenlijk inflatie? En heb je er last van, of niet? Inflatie is, simpel gezegd, dat je geld minder waard wordt. Als de inflatie 1% per jaar…
Wat betekent een hoge inflatie voor jou?
De inflatie was in 2021 gemiddeld 2,7% en dat was het hoogste sinds 2003. Alles wordt hierdoor duurder. Inmiddels is de inflatie zelfs nog veel hoger geworden en dat zal de komende tijd waarschijnlijk nog wel zo blijven. Hierdoor gaan prijzen…
Ondernemen in Rutte IV: wat verandert er voor jou?
Alhoewel de plannen van het vierde kabinet Rutte nog definitief goedgekeurd moeten worden door de Eerste en Tweede Kamer, geven we jou als ondernemer wel alvast een overzicht van de belangrijkste financiële en fiscale wijzigingen.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
De…
Hoe kwetsbaar zijn we?
De jaren die nu achter ons liggen, zullen we niet snel vergeten. Het virus heeft ons leven ingrijpend gewijzigd waardoor zekerheden zijn verdwenen. Veel leed kwam onverwacht op ons pad. Met de komst van het vaccin durven we weer voorzichtig…
Loods gezocht (en gevonden…!)
Wat gaat 2022 ons brengen? Waar gaan we met zijn allen in economisch en financieel opzicht wat van merken? En hoe kunnen we daarin de beste route kiezen?
Alles hangt natuurlijk nauw samen met je persoonlijke financiële situatie, maar iets…
Bindels Advies wenst u fijne feestdagen en een mooi maar vooral (financieel) gezond 2022 !!
Hoe regel je je erfenis optimaal?
Als je partner of een van je ouders komt te overlijden, komt er heel wat op je af. Wat moet je allemaal regelen? En, wat had je allemaal geregeld kunnen hebben zodat je nu niet voor verrassingen komt te staan? Hoe zorg je ervoor dat je je partner…
Belastingvrij schenken en ontvangen
Een schenking ontvangen van bijvoorbeeld je ouders is prettig. En als ouder je kind een financieel steuntje in de rug geven, zorgt ook voor een goed gevoel. Maar wat zijn de haken en ogen rond schenkingen?
Vrijstellingen schenkbelasting
Er…
Je wordt gelukkiger door financiële planning!
Uit een recent onderzoek, dat door Erasmus Universiteit Rotterdam is gepubliceerd, blijkt dat financiële planning een sterk positief effect kan hebben op de geluksbeleving van consumenten.
In hoeverre mensen zich gelukkig voelen, is afhankelijk…
Help, mijn lijfrente komt vrij!
Veel mensen hebben in het verleden een koopsom gestort voor een lijfrente of maandelijks geld ingelegd voor een lijfrentepolis. En dan, jaren later, staat daar als het goed is een pot met geld en wat dan? Kun je die pot in één keer laten uitkeren?…
Wat zijn de gevolgen van het niet indexeren van pensioenen. Kunt u hier zelf iets tegen doen?
Voor flink wat pensionado’s van nú is het een hard gelag. Steeds maar weer die berichten in de media dat de pensioenen niet worden geïndexeerd wat (in eenvoudige mensentaal) betekent dat de maandelijkse pensioenuitkeringen niet worden verhoogd.…
Fiscale wijzigingen in 2022 en bespaartips
Het kabinet heeft de financiële plannen voor 2022 aangekondigd. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor jou als woningeigenaar op een rijtje gezet en geven daarnaast een aantal bespaartips.
Hypotheekrenteaftrek:
Vanaf 2022 is het…
Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?
Is jouw pensioen straks voldoende om je ideale leven te leiden? De meeste mensen willen namelijk liever niet teveel bezuinigen op hun levensstijl tijdens hun welverdiende oude dag.
De eerste stap is om te achterhalen hoeveel geld je per jaar…
Wat kunt u het beste doen met het vrijkomend lijfrentekapitaal?
Voor het opgebouwde lijfrentekapitaal moet in de toekomst een levenslange en/of tijdelijke lijfrente-uitkering worden aangekocht. Tot enkele jaren terug werd vaak gekozen om de uitkeringen vast en gelijkmatig aan te kopen tegen een gegarandeerde…
Hoe kun jij je kind helpen met een huis kopen!
Voor starters wordt het alleen maar lastiger om een eigen woning te kopen. De huizenprijzen zijn extreem hoog en banken stellen strakke voorwaarden aan de hoogte van de lening. Wil jij als ouder je kind graag helpen bij de aankoop van een woning?…
5 redenen om een vermogensbeheerder te kiezen
Onze rol als uw onafhankelijk financieel adviseur is samen met u de beste financiële beslissingen nemen. Per persoon zijn deze beslissingen anders. En dat is logisch, want uw leven is anders dan die van uw buren, vrienden of familie.
Toch…
Derde dinsdag van september: belastingplannen
Prinsjesdag 2021 is anders dan voorgaande Prinsjesdagen. We hebben te maken met een demissionair kabinet en we wachten op een nieuwe regeringscoalitie. De voorstellen van de regering zijn daarom wat minder uitgesproken en kunnen bij het uiteindelijke…
Aandachtspunten bij echtscheiding
Gemiddeld scheiden jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 stellen. Daarnaast gaan in diezelfde periode zo’n 60.000 samenwoners uit elkaar. Een echtscheiding brengt het huwelijk terug tot een zakelijke transactie. In plaats van een gezamenlijke…
Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?
Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Financiële planning laat zich gemakkelijk samenvatten als rust in je hoofd over je financiën, zowel in goede als…
Het levenstestament onbedoeld buiten spel gezet
Eén van de onderdelen van estate planning is het levenstestament. Een belangrijk vraagstuk hierbij is wie de volmacht krijgt en wanneer de volmacht ingaat. In dit artikel gaan we hier nader op in en bespreken we een casus waarbij het levenstestament…
Ben jij financieel voorbereid?
In de coronacrisis zijn veel particulieren en met name ondernemers, financieel zeer zwaar getroffen. Een lagere omzet en vaak maar een fractie compensatie. Veel ondernemers zijn noodgedwongen een nieuwe lening aangegaan om het hoofd boven water…
Rijk worden met crypto’s?
Wie kent ze inmiddels niet, de Bitcoin, Ethereum of de Litecoin? Het zijn alle drie cryptocurrencies of cryptovaluta, digitale munten waarmee je veel geld kunt verdienen of verliezen. Wat is het precies en hoe kun je ermee omgaan?
We kennen…
Zo regelt u een betere ‘oude dag’
We worden er hor en dol van inmiddels. De participatiemaatschappij. Iedereen moet meer voor zichzelf zorgen, want vadertje Staat heeft niet meer de mogelijkheden die hij vroeger had. Dus, wordt nu van u verwacht uw zaken zelf te regelen. Bijvoorbeeld…
Vakantieganger, bereid je goed voor op je reis en je toekomst!
Waar moet je aan denken voordat je met vakantie gaat? En wat is belangrijk tijdens je vakantie? Denk eens aan de korte en de lange termijn.
Laten we maar beginnen met de korte termijn. Als je met vakantie gaat, is er voorpret. Je wilt een…
Geen werk meer, wat nu?
Welke financiële gevolgen heeft een eventuele werkloosheid voor jou? Hierbij maakt het nogal wat uit of je een werknemer bent die wordt ontslagen of dat je een ondernemer bent, die werkloos wordt omdat je te weinig klanten en dus weinig of…
Is lenen van je bv slim?
Veel directeur-grootaandeelhouders (dga’s) hebben een lening en/of rekeningcourantpositie bij de eigen bv. De hoogte van de schuld aan de bv kan verschillen van enkele duizenden tot vele miljoenen euro’s. Het voordeel van lenen van de bv…
Inflatie, terug van weggeweest?
Dit fenomeen, oplopende prijzen van consumentengoederen, is lange tijd weggeweest. Jarenlang was er juist angst voor deflatie maar nu we langzaamaan corona achter ons laten, zien we druk op alles en beginnen de prijzen op te lopen. Vooral in…